3 Oever Festival/Kunstcollectief Gelderse Poort

Coördinator Atelierroute 3 Oever Kunstcollectief

Marjolijn is sinds 2016 nauw betrokken bij de 3 Oever Atelier Route van het 3 Oever Festival en sinds 2021 coördinator Zuidoever bij het Kunstcollectief Gelderse Poort. Met veel enthousiasme coördineert zij de activiteiten voor het festival op de zuidoever, het gebied tussen Nijmegen en Keeken in Duitsland. Jaarlijks stelt zij, tijdens het 3e weekend van september haar atelier open voor het publiek. Ze maakt er een echte festivallocatie van door te zorgen voor muzikale optredens in het atelier en daar omheen.


Bijdragen aan het 3 Oever Festival

3 Oever Festival 2020

Helaas kon het 3 Oever Festival in 2020 op de pleisterplaats van Marjolijn niet doorgaan zoals gepland, omdat de gemeente dit verboden heeft in verband met de coronamaatregelen. Het programma is uitgevoerd zonder publiek. Er zijn filmopnames gemaakt door Omroep Berg en Dal van de geplande optredens in Atelier Marjolijn Rigtering en de beeldend kunstenaars die bij Marjolijn zouden exposeren hebben hun plek ingericht en zijn geïnterviewd door Geert van den Broeck. Deze filmopnames zijn nog niet beschikbaar. Binnenkort kun je ze via deze website bekijken.  Bekijk het gevarieerde muziekprogramma.

Inmiddels te bekijken op YouTube
Optreden van Jos Koning op de Nyckelharpa.
Optreden van Gino Voeten met het lied ‘Och had ik maar’.
Optreden van Niels van Hoorn en Carel van Hal.
interview met kunstenaar Masha Soetekouw.

Reportage van Omroep Berg en Dal bij kunstenaar Nick Cillessen, met in het begin enkele beelden van de exposities op het terrein van Atelier Marjolijn Rigtering.

In het programma “De Waard Virtueel” vertelde Marjolijn over haar rol in het 3 Oever Festival. Bekijk het interview in dit filmpje.


3 Oever Festival 2019

Op zaterdag 21 en zondag 22 september staat Atelier Marjolijn Rigtering als pleisterplaats op de Zuidoever helemaal in het teken van het 3 Oever Festival.
Bekijk hier het programma van 2019.
Het totale programma van het 3 Oever Festival kunt u hier bekijken.

Speciaal voor het 3 Oever Festival voerde Marjolijn een scholenproject uit op de Laurentiusschool in Kekerdom. De grote finale van het project vindt plaats tijdens het festival. U kunt het programma hier downloaden en bekijken Programma 3 Oever Festival Haônehart Kekerdom

Enkele portretten geschilderd door kinderen van de de Laurentiusschool-Kekerdom

Bekijk enkele foto’s van het 3 Oever Festival 2018.