Programma 3 Oever Festival 2020

Online optredens tijdens het 3 Oever Festival 2020

Het programma van het 3 Oever Festival 2020 vond online plaats.
Binnenkort verschijnen op deze website de video’s die van deze optredens zijn gemaakt.

Muziekprogramma Pleisterplaats Zuidoever: Atelier Rigtering, Zalmstraat 22, Millingen a/d Rijn

Meer informatie over het programma en foto’s van de musici zie website www.3oeverfestival.nl

zaterdag 19 september 2020

12.00 uur Gino Voeten
Singer-songwriter Gino Voeten speelt eigen geschreven nummers over beladen onderwerpen waar iedereen wel eens mee te maken heeft. Op zijn eigen manier maakt hij deze situaties bespreekbaar op een luchtige manier.

13.00 uur Twee violen en een bas,
Twee Violen en een Bas presenteert muziek en liederen uit het oude Holland. Kleinschalig, meeslepend, ontroerend, en uitgevoerd door een ensemble met dé instrumentale combinatie uit de speelhuizen van de 17e en 18e eeuw. Met pakkende verhalen! De musici spelen in de kostuums die ten tijde van de uitgevoerde muziek werd gedragen.
Frank Leurs – piano
Jurgen de Jong – zang (tenor)

14.00 uur Was Liebe sei
Dichtkunst en muziek ontmoeten elkaar in het romantische lied: vanuit een drang naar zelfexpressie zoeken componisten in de 19e eeuw naar nieuwe vormen om diepe gevoelens uit te drukken. Die vonden ze in de grootse symfonieën en virtuoze pianoconcerten, maar ook in de intimiteit en huiselijkheid van het kunstlied, gebracht door een zanger en een pianist. In Was Liebe sei! geven Frank en Jurgen met acht liederen van Schumann, Vaughan Williams, Liszt en Quilter een mini-impressie van dit prachtige genre van de klassieke muziek.

15.00 uur Cute eyes
De dichter Aalze Koster schrijft poëzie over Alzheimer. Hij is daarbij met name geïnspireerd door de ziekte van zijn moeder. Aalze zal in dit optreden zijn verzen voordragen. Cute Eyes zal naar aanleiding van deze gedichten liederen zingen die daar mee te maken hebben. A-capella, met glasheldere stemmen.
Nicoline Beck – zang
Lucy Platvoet – zang
Aalze Koster – dichter

160.00 uur Duo Messingh
Melancholie met hier en daar een verrassend vrolijke noot. Het duo treedt altijd akoestisch op met een breed repertoire: Van luisterconcert tot troubadouroptreden, van lied op maat tot improvisatie.
Ben Dirks – gitaren, mandola, zang
Helma Mollenkamp – trekharmonica, trom, zang

16.00 uur Niels van Hoorn en Carl van Hal
Rasmuzikanten Niels en Carl spelen Rhythm & Blues. Al sinds de 70-er jaren treden ze samen op in wisselende samenstelling met andere bands.
Niels van Hoorn – saxofoon
Carel van Hal – piano/zang

Zondag 20 september 2020

12.00 uur Garden of Song
Ria Roerdink en Jan Hoenselaar: “improvisatie poetry-songs”
De twee kunstenaars schilderen op doek, al improviserend n.a.v. deze poetry-songs. Na deze sessie tonen zij de schilderijen aan de bezoekers en geven een toelichting daarop.

13.00 uur Improvisatie op kleur-compositie-poëzie
Twee kunstenaars schilderen spontaan op doek bij deze improvisatie. Zij tonen daarna hun schilderijen en vertellen het publiek over hun ervaringen tijdens het ontstaan van het kunstwerk.
Julian Souisa – session gitarist

14.00 uur Marieke van Ruitenbeek
Mariek speelt luisterliedjes met eigen begeleiding op vleugel en gitaar. Marieke van Ruitenbeek (27) is een veelzijdige vrouw: ze is afgestudeerd musicus, maar ook dichter, zanger, songwriter, dirigent en docent. Met haar frisse Nederlandstalige muziek weet de jonge en ambitieuze zangeres Marieke van Ruitenbeek zowel te raken, als te vermaken. Humor en eerlijkheid zijn de kernwoorden, met ruimte voor zowel een lach als een traan.

15.00 uur Victor Vroomkoning en Wout Waanders
Gesprek over poëzie tussen de oudste en jongste stadsdichter van Nijmegen: Victor Vroomkoning en Wout Waanders.
Aansluitend een voordracht van drie verzen door beide dichters.

16.00 uur Ode aan Acda de Munnik
Gino Voeten brengt een ode aan bekende en onbekende nummers van Acda en de Munnik. De luchtige schrijfwijze van de nummers van deze 2 poëten is al jaren een inspiratie voor zijn eigen nummers.

17.00 uur Lekkere jazz voor elk adres
Boerenmaasjazz is een nieuw format van muziek maken. Begeleid door een combo-uit-een-blikje verkennen Marieke van Ruitenbeek (zang), Thed Maas (trompet) en Gerard de Boer (saxofoon) de wereld van de jazz. Van jazz oude stijl tot aan jazz zoals die vandaag de dag in de krochten van de internationale jazzclubs gespeeld wordt. Maas, De Boer en Van Ruitenbeek geven de traditie door.