Programma 3 Oever Festival 2019

Veel activiteiten tijdens het 3 Oever Festival 2019

Tijdens het 3 Oever Festival is Atelier Marjolijn Rigtering pleisterplaats voor de Zuidoever (gemeente Berg en Dal). Dat betekent dat er van alles te beleven is. Er zullen foodtrucks aanwezig zijn waar je een hapje kunt eten, je kunt er kunst bewonderen van Marjolijn zelf, maar ook van Pieter van Bernebeek, Marie Jeanne Bertram en Riet van Gils. Ook zullen leerlingen van Marjolijn exposeren op het terrein. Een heel speciale tentoonstelling is die van de portretten, die kinderen hebben geschilderd in het speciale scholenproject, waar Marjolijn zich al maanden mee bezighoudt.
Ook is er veel muziek en zijn er andere optredens op zaterdag 21 september en zondag 22 september 2019. Deze optredens zijn gratis.

Er is een speciaal programma voor de kinderen, i.s.m. met de Laurentiusschool-Kekerdom. Dit kunt u hier downloaden en bekijken Programma 3 Oever Festival Haônehart Kekerdom. Er is onder andere een schilderwedstrijd voor kinderen. Op zondagmiddag 17.00 uur, maakt de wethouder van cultuur van de gemeente Berg en Dal, Mevrouw Annelies Visser, namens de jury de namen van de drie winnaars bekend.

Enkele portretten geschilderd door kinderen van de de Laurentiusschool-Kekerdom

Marjolijn heet jullie van harte welkom in haar atelier!

Muziekprogramma Pleisterplaats Zuidoever: Atelier Rigtering, Zalmstraat 22, Millingen a/d Rijn

Concerten van 30 minuten. Programma en foto’s van de musici zie website www.3oeverfestival.nl

zaterdag 21 september 2019

11.00 uur Frank Leurs, piano en Jurgen de Jong, tenor: Try-out-concert met klassieke liederen.

12.00 uur Vocaal ensemble Omnitet: Frank Leurs piano en klassieke zangsolisten in operafragmenten.

13.00 uur Yvonne van den Broek en Imaya Diaby, zang, piano gitaar: covers en droomliedjes

14.00 uur Cokkerône, Con van Rhoden, zang/gitaar en Paul van Oosten, contrabas: “songs from down under” (Australië)

15.00 uur Ria Roerdink en Jan Hoenselaar: improvisaties op het thema “meet 100 colours in different sounds” 4 kunstenaars werken tijdens het optreden aan een eigen schilderdoek. Zij laten zich inspireren door de geïmproviseerde klanken.

16.00 uur Gino Voeten en Michel Peters met “The Dublin Moles”: Ierse folksongs.

17.00 uur spontane optredens ????? !!!!!

Zondag 22 september 2019

11.00 uur Elske van Thoor, pianobegeleiding en Jolanda Kleinjan, zangsoliste: het klassieke lied, geïnspireerd op de thema’s water, rivieren en oevers.

12.00 uur Francois, zang en rhytm-gitaar, Franse chansons.

12.30 uur Victor Vroomkoning, dichter: leest voor uit eigen werk. De dichter ontving de Karel de Grote-prijs voor zijn gehele oeuvre.

13.00 uur Messingh, Ben Dirks, gitaren, mandoline, zang / Helma Mollenkamp, trekharmonica’s, trom, zang: “melancholie met hier en daar een verrassend vrolijke noot”

14.00 uur Messingh, Ben Dirks en Helma Mollenkamp, luisterliedjes en akoestische schilderijtjes.

15.00 uur Boerenmaasjazz, jazztrio: Gerard de Boer, saxofoon/Thed Maas, trompet/Marieke van Ruitenbeek, zang. Covers uit verschillende landen en tijden
en eigen Nederlands nieuw repertoire van Marieke.

16.00 uur Boerenmaasjazz, idem : “lekkere jazz voor elk adres”

17.00 uur Spontane optredens ?! en ontvangst van alle kunstenaars, musici en vrijwilligers van de Zuidoever, voor een After-Party op de pleisterplaats Zuidoever, Zalmstraat 22 in Millingen aan de Rijn.