Nieuw op de website

Nieuwste schilderij

Mijn nieuwste schilderij, getiteld:

‘Springtij en volle maan’, levensgeschiedenis van een schippers-echtpaar

Je vindt het schilderij ook in de fotogalerij, waar ook mijn andere schilderijen in de categorie ‘geabstraheerd’ te vinden zijn. Een gedetailleerde beschrijving van het schilderij vind je hier.


You-Be-Do

Sinds een aantal jaren ben ik lid van You-Be-Do, een online boekhandel die commercieel, maar ook idealistisch is.
Van de betalingen voor elk besteld boek gaat 12 % naar een goed doel, dat je zelf kunt kiezen uit een aantal lopende projecten.
De prijzen van de boeken zijn hetzelfde als in de reguliere boekhandel. Die 12% gaat dus van de winst van You-Be-Do af. Daar kiezen zij voor.
De gekozen doelen voor donaties hebben met ontwikkeling van achtergestelde groepen te maken en met onderwijs , medische zorg of het milieu. Via een donatie aan een uitgekiend project, kan men zèlf een beter leven creëren. Die zelfwerkzaamheid is dus belangrijk.
Ik kies altijd voor projecten ten aanzien van onderwijs of medische zorg, omdat ik dat een noodzakelijke basis vind in elke samenleving.
Sinds de oprichting van boekhandel You-Be-Do heeft deze in december 2020 het donatiebedrag van €500.000,– gerealiseerd!
Kijk eens op de website www.youbedo.com om meer informatie te vinden over deze organisatie met sociaal ondernemerschap en mensen met het hart op de goede plaats!

Ik vind het een fantastische manier om een bedrijf en zinvolle hulp te combineren.

Zo kan het dus ook!